Gergi Komple Doblo (1,9 JTD - 1,2) Ayaklı

  • Marka: DAYKO
  • Ürün Kodu:71747798
  • Üretici Kodu:71747798
  • Stok Durumu:1
  • 887,44TL





Alternatör Gergi Rulmanı Nedir? Ne İşe Yarar?

Genel anlamda aracın bir parçası birden çok yere etki etmektedir. Gergi rulmanı genel anlamda aracınızın stabil çalışabilmesi için triger, alternatör veya bir başka adı ile vantilatör kayışlarının her araç için farklı olacak şekilde kurulması yani gerilmesi gerekmektedir. Alternatör gergi bilyası diğer adıyla vantilatör gergi rulmanı ise alternatör kasnağından, devir daim su pompasına bir yandan da direksiyon hidroliğine bağlanan kayışın gergisini sağlamaktadır.

Gergi Rulmanı Neden Arızalanır?

Her parçanın bir ömrü olduğu gibi gergi rulmanlarının da bir ömrü bulunmaktadır. Kayış ile birlikte sürekli dönmeye bağlı aşınmalar veya her kayış değişiminde değişmesi önerilen gergi rulmanlarının sağlam olarak görülmesi ve değişmemesi arıza etkenleri arasındadır. Her kurulumda değişmesi önerilmektedir.

Gergi Rulmanı Arızası Nasıl Anlaşılır?

Gergi rulmanı arızası aracınızda ilk marşa bastığınızda olağanın dışında bir ses ile çalışması ve hareket esnasında bozuk bilya dönme sesi ile anlaşılmaktadır.

Gergi Rulmanı Dağılırsa Ne Olur?

Gergi rulmanının dağılması ile birlikte alternatör'den, devir daim su pompasından direksiyon hidrolik pompasından geçmektedir. Rulmanın dağılması ile birlikte alternatör, devir daim ve direksiyon hidroliği çalışmayacaktır. Alternatör çalışmadığı zaman araç elektirik üretemeyeceği gibi çalıştığı süre zarfı içerisinde aküyü boşaltacaktır. Devir daim su pompası çalışmadığı taktirde ise motor bloğu içerisinde soğutma gerçekleşmeyecek olup direksiyon hidrolik çalışmaması ile sertleşecektir. Rulman arızasını hissettiğiniz anda vakit kaybetmeden aracınızı ustanıza veya servise götürmeniz sizleri daha büyük masraflardan kurtaracaktır.

Taşdemirler oto yedek parçadan aldığınız tüm ürünler 1 yıl üretici firma garantisi kapsamında olup aynı gün kargo imkanı ile kapınıza kadar gelmektedir.

ÜRÜN İSMİ ARAÇ MARKASI ARAÇ MODELİ ARAÇ YILI OEM NO ARAC TİPİ MOTOR TİPİ ÜRETİCİ ADI 9 10
FİAT
GENEL
Ay Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim887,44 TL
2443,72 TL887,44 TL
Ay Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim887,44 TL
2443,72 TL887,44 TL
Ay Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim887,44 TL
2443,72 TL887,44 TL