Antifiriz 3Lt (Kırmızı)

  • Markalar MYP
  • Ürün Kodu:843000129
  • Üretici Kodu:843000129
  • Stok Durumu:67
  • 546,31TL





Türkiye'nin en büyük oto yedek parça tedarikçilerinden biri olan 35 yıllık tecrübenin adresi Taşdemirler oto yedek parça sizlere en uygun fiyata kaliteli ürünleri kapınıza kadar getirmektedir. %97 oranında aynı gün kargo, güvenilir alışveriş ve hızlı teslimat gibi bir çok avantajı bünyesinde barındıran taşdemirler oto yedek parça sizler için kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla sizlere tedarik etmektedir.

Antifiriz Nedir? Ne İşe Yarar?

Antifiriz ülkemizde genellikle radyatör içerisindeki su yerine koyulan bir sıvı olarak bilinirken kullanım amacı ise kışın motordaki suyun donarak block ve kapağı çatlatmaması için kullanıldığı sanılmaktadır. Aslında bu bilgi tamamen yanlış bir bilgi olduğu gibi doğru bilgi ise aslında Radyatör içerisinde yer alan su ile karıştırılarak soğuk havalarda donmayı, sıcak havalarda ise kaynamayı engellemektedir. Antifiriz sadece kışın değil aynı zamanda tüm mevsimlerde kullanmanız gerekmektedir. Antifiriz bir alkoldür. Alkol’ün renksiz bir sıvı olması aslında kullandığımız Antifirizlerin renginin olmadığı anlamını taşımaktadır.

Antifirizlerin ülkemizde renkli olmasının en büyük sebeplerinden biri sızıntı durumunda akan sıvının kolayca ayırt edilmesi ve içerisinde yer alan bileşenler sayesinde -20’den başlayarak -56 gibi ciddi hava koşullarına dayanıklı hale gelmesidir. Antifiriz sadece motorunuzda soğuma ve kaynama oranını dengelemek için kullanılmadığı gibi hortumlarda, silindir kapağında ve block’ta oluşan kireç, korozyon gibi maddeleri temizleyerek arındırmaktadır. Su ile kullanılan bir araca Antifiriz koyulması ile birlikte hortumda bir sızma veya çatlaklar var ise bunları kireçlemeye bağlı olarak fark etmeye bilirsiniz. Antifirizin koyulması ile birlikte oluşacak sızıntıları da takip etmeniz en sağlıklı yöntem olacaktır. Eğer aracınıza uzun yıllar antifiriz kullanmadı iseniz doldurduğunuz andan itibaren dikkat etmeniz gerekmektedir.

Antifirizin Faydaları Nelerdir?

Motorunuzda donmaya bağlı olarak oluşacak blockta çatlama ve kapakta oluşacak çatlamaları engelleyerek motorunuzun soğuk havalarda bile performanslı çalışmasını sağlamaktadır. Sıcak havalarda veya motoruzun yapısına bağlı olarak oluşabilecek harareti engelleyerek aracınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Motor, radyatör ve hortumlar içerisinde oluşan korozyon, kireç gibi zararlı maddeleri temizleyerek aracınızda performans artışını sağlamaktadır. Sirkülasyon pompasının daha performanslı ve verimli çalışmasını sağlamaktadır. Motorunuzun soğuk havalara dayanıklılık derecesini arttırmaktadır. (Suyun donma soğukluğunu -56’dereceye kadar düşürmektedir.)

Radyatöre Antifiriz Nasıl Eklenir?

Radyatörünüze Antifiriz doldururken yapmanız gerekenleri sizlere sıralıyoruz.

1. Öncelikle aracınızın motorunun yeterince soğuk olduğundan emin olunuz. ( en az 8 saattir çalışmıyor olduğuna dikkat ediniz.)

2. Aracınızın kaputunu açarak ince uzun ızgara şeklinde olan radyatörü bulunuz.

3. Radyatörünüzün üstünde bulunan kapağı ve radyatörünüze yakın kısımda yer alan tahliye su deposunun kapağını açınız.

4. Radyatörün altında yer alan tahliye kapağını açarak suyu tamamen boşaltınız.

5. Suyun tamamen boşaldığından emin olduktan sonra radyatörün tahliye kapağını sıkıca kapatınız.

6. Antifirizinizi yavaşça radyatörün içine doldurunuz tam dolduğunda ise aracınızı çalıştırın ve aracınızın çalışması ile birlikte doldurduğunuz Antifirzde eksilme olacaktır. Seviye normale gelene kadar doldurmaya devam ediniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA: %100 OLARAK ANTİFİRİZ DOLDURDUĞUNUZDA ANTİFİRİZ ÖZELLİĞİNİ KAYBEDECEKTİR. MUTLAKA AMA MUTLAKA SU İLE KARIŞTIRINIZ.

Antifiriz ve Su Oranı Ne Olmalıdır?

Aracınıza Antifiriz doldurmadan önce mutlaka ve mutlaka Antifiriz’in üzerinde yazan çözünme oranını okuyunuz. Genel olarak her antifiriz’in su ile karışımında daha verimli olduğu oran olduğu gibi %50 antifiriz ve %50 su karışımı genel anlamda ideal olarak bilinmektedir. Radyatöre ilk olarak antifiriz ekleyip sonrasına su ilave etmeniz tavsiye edilmektedir. Antifiriz Kullanım ve Saklama Süresi Ne Kadardır? Motorunuzun sağlıklı çalışması için sadece kış aylarında değil 12 ay boyunca Antifiriz kullanmanız önemle tavsiye edildiği gibi yılda bir kere değişimide önerilmektedir. Bir yıl geçtiğinde özelliğini kaybedeceği gibi aracınız kışa hazır olmayacaktır. Almış olduğunuz antifirizlerin raf saklama ömrününde 5 yıl olduğunu hatırlatır daha 5’yıldan daha önce imalatı sağlanan antifirizleri kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Kırımızı ve Mavi Antifirizin Farkı Nedir?

Sizlere makalenin başında Antifirizin renksiz olduğu sade firmaların sızıntıları tesbit edebilmek maksadıyla antifirizlere renklendirici kullanıdığını belirtmiştik. Piyasada mavi antifriz ve kırmızı antifriz olarak bilinen ürünlerden mavi antifiriz klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve mavi renkle renklendirilmiş antifrizken kırmızı antifiriz; organik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve kırmızı renkle renklendirilmiş antifrizdir. Kırımızı antifiriz mavi antifirize göre 3 kat daha uzun ömürlü olduğu gibi en az 3 kat daha temizleyici bir özelliğe sahiptir. Donma ve kaynama oranı kırmızı antifirizlerde daha yüksek olurken radyatör, hortumlar, blocklar ve kapakta oluşan kireç ve korozyon gibi maddelerin temizlenmesinde çok daha etkilidir.

Aracımda Hangi Antifirizi Kullanmalıyım?

Aracınızın yaşına ve daha önceki kullanımına göre değişmekte olup aracınıza en uyumlu antifirizi alırken mutlaka ve mutlaka aracınızın ustasına veya bizlere danışmanız gerekmektedir. Örneğin; 20 yaşında bir araca kırmızı antifiriz eklediğiniz takdirde radyatörde zamanla oluşan ve daha önceki mavin antifirizin çözme gücünün yetmediği kireç ve korozyonları daha çok temizlemesine kaynaklı sızıntılar hatta ve hatta radyatörünüzde delinmeler dahi oluşabilir. Bu nedenle ekipmanınızın ve aracınızın bilgisini bizlerden antifiriz alırken bildirmeniz takdirinde sizin aracınıza en uygun ve en verimli antifirizi sizlerin kapısına kadar ücretsiz kargo ile göndermiş olacağız.

Antifiriz çeşitleri, ucuz antifiriz, en ucuz antifiriz fiyatları, kırmızı antifiriz zararları, antifiriz ne işe yarar, inorganik antifiriz, antifiriz harareti önler mi, 3 litre antifiriz fiyatları, kırmızı antifiriz fiyatları, ucuz kırmızı antifiriz, ucuz mavi antiriz, ucuz yeşil antifiriz Antifiriz ve Su Oranı Ne Olmalıdır? Aracınıza Antifiriz doldurmadan önce mutlaka ve mutlaka Antifiriz’in üzerinde yazan çözünme oranını okuyunuz. Genel olarak her antifiriz’in su ile karışımında daha verimli olduğu oran olduğu gibi %50 antifiriz ve %50 su karışımı genel anlamda ideal olarak bilinmektedir. Radyatöre ilk olarak antifiriz ekleyip sonrasına su ilave etmeniz tavsiye edilmektedir. Antifiriz Kullanım ve Saklama Süresi Ne Kadardır? Motorunuzun sağlıklı çalışması için sadece kış aylarında değil 12 ay boyunca Antifiriz kullanmanız önemle tavsiye edildiği gibi yılda bir kere değişimide önerilmektedir. Bir yıl geçtiğinde özelliğini kaybedeceği gibi aracınız kışa hazır olmayacaktır. Almış olduğunuz antifirizlerin raf saklama ömrününde 5 yıl olduğunu hatırlatır daha 5’yıldan daha önce imalatı sağlanan antifirizleri kullanmamanızı tavsiye ederiz. Kırımızı ve Mavi Antifirizin Farkı Nedir? Sizlere makalenin başında Antifirizin renksiz olduğu sade firmaların sızıntıları tesbit edebilmek maksadıyla antifirizlere renklendirici kullanıdığını belirtmiştik. Piyasada mavi antifriz ve kırmızı antifriz olarak bilinen ürünlerden mavi antifiriz klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve mavi renkle renklendirilmiş antifrizken kırmızı antifiriz; organik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve kırmızı renkle renklendirilmiş antifrizdir. Kırımızı antifiriz mavi antifirize göre 3 kat daha uzun ömürlü olduğu gibi en az 3 kat daha temizleyici bir özelliğe sahiptir. Donma ve kaynama oranı kırmızı antifirizlerde daha yüksek olurken radyatör, hortumlar, blocklar ve kapakta oluşan kireç ve korozyon gibi maddelerin temizlenmesinde çok daha etkilidir. Aracımda Hangi Antifirizi Kullanmalıyım? Aracınızın yaşına ve daha önceki kullanımına göre değişmekte olup aracınıza en uyumlu antifirizi alırken mutlaka ve mutlaka aracınızın ustasına veya bizlere danışmanız gerekmektedir. Örneğin; 20 yaşında bir araca kırmızı antifiriz eklediğiniz takdirde radyatörde zamanla oluşan ve daha önceki mavin antifirizin çözme gücünün yetmediği kireç ve korozyonları daha çok temizlemesine kaynaklı sızıntılar hatta ve hatta radyatörünüzde delinmeler dahi oluşabilir. Bu nedenle ekipmanınızın ve aracınızın bilgisini bizlerden antifiriz alırken bildirmeniz takdirinde sizin aracınıza en uygun ve en verimli antifirizi sizlerin kapısına kadar ücretsiz kargo ile göndermiş olacağız. Antifiriz çeşitleri, ucuz antifiriz, en ucuz antifiriz fiyatları, kırmızı antifiriz zararları, antifiriz ne işe yarar, inorganik antifiriz, antifiriz harareti önler mi, 3 litre antifiriz fiyatları, kırmızı antifiriz fiyatları, ucuz kırmızı antifiriz, ucuz mavi antiriz, ucuz yeşil antifiriz

ÜRÜN İSMİ ARAÇ MARKASI ARAÇ MODELİ ARAÇ YILI OEM NO ARAC TİPİ MOTOR TİPİ ÜRETİCİ ADI 9 10
Antifiriz | 3 Litrelik Kırmızı Antifiriz Tüm Araçlar İçin Uygundur 843000129 MYP
GENEL
Ay Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim546,31 TL
2273,16 TL546,31 TL
Ay Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim546,31 TL
2273,16 TL546,31 TL
Ay Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim546,31 TL
2273,16 TL546,31 TL