Akü 12 - 60 Formül - A (Düz - Standart )

  • Markalar İNCİ AKÜ
  • Ürün Kodu:İNCİ001
  • Üretici Kodu:İNCİ 001
  • Stok Durumu:78
  • 5.648,39TL





Akü Nedir? Nasıl Çalışır?

Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo eden, ihtiyaç halinde bunu elektrik enerjisi olarak veren cihaza akü denir. Piyasada “batarya”, “akümülatör“, “biriktireç” ve “akım toplar” isimleriyle de anılan akü, otomobilinizin kullandığı elektrik enerjisinin kaynağını oluşturur.

 

Akünün Görevleri Nelerdir?

 

·         Aracın motorunun ilk çalışma anında marş motorunun ihtiyaç duyduğu elektrik akımını sağlamak,

·         Araç radyosu, kaloriferi, iç aydınlatları ve dış aydınlatmaları gibi elektrik ihtiyacı duyan aksamların çalışmasını sağlamak,

·         Aracınız yüksek devirde giderken alternatör’ün oluşturduğu yüksek ve bazen oluşan alçak akımları dengelemek akü’nün başlıca görevleridir.

Motorun çalışma etkinliğinden sonra, alternatör tarafından araca elektrik verilir. SLI tipli, yani kurşun-asitli aküler, amper cinsinden ölçülen yüksek bir patlama akımını serbest bırakmak ve daha sonra hızlı bir şekilde şarj etmek için tasarlanmıştır. Bunlar sadece marş görevini yerine getirmekle kalmaz, elektrik enerjisinin kimyasal olarak depolanması ve gerektiğinde tekrar kullanılması ve benzeri birçok işlevi yerine getirir. Tüm bu işlevlerin yanında aküler, aracın elektrik gereksinimleri şarj sisteminden gelen arzı aştığında, gereken ekstra gücü sağlar.  

Akü Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Aküler içeriklerine göre nikel-demir, nikel-kadminyum, kurşun-ast, gümüş-çinko gibi çeşitlere ayrılır. Otomobillerde en çok kullanılan akü çeşidi ise kurşun-asit aküdür.

Kurşun asit aküler ise kendi içerlerinde bir birlerinden ayrılmaktadır. Sulu akü, kuru akü, jel akü çeşitleri ülkemizde en çok kullanılmaktadır.

Sulu Akü Nedir?

Sulu Akü genel olarak akü plakalarının içerisinde saf su yer alan akülerdir. Genel olarak bu akülere bakımlı akü veya bakımları yapılması gereken aküler de denmektedir. Yaz aylarında yoğun olarak kontrol etmeniz gereken bu akü çeşidinde su seviyesi plaka sevilerinin altına düşmemesi gerekmektedir.

Oldukça zahmetli olarak görünen sulu aküler aslında çok kısa zamanınızı ayırarak maksimum verim almanıza imkan sağlamaktadır. Sadece su seviyesi değil aynı zamanda da sarj seviyesini de özellikle takip etmeniz gerekmektedir.

Jel Akü Nedir?

Kuru akülerin en çok kullanılan çeşidi olan jel aküleri farklı olarak değerlendirmemizin sebebi ülkemizde son zamanlarda kullanım sayısı oldukça artmasıdır. Genel olarak kullanıcıların en çok tercih etme nedeni olarak bakım gerektirmediği ve bakımsız akü olmasıdır.

Bakım zahmetinden kurtulduğumuz bu Jel akülerin özelliklerini inceleyecek olursak;

  •          Sulu akülerden 4 – 5 kat daha performanslı olduğu bilinmekte olup daha üzün ömürlülerdir.
  •          İçerisinde saf su veya akü asiti olarak bilinen sıvının olmaması ile birlikte sızdırma durumunda oluşabilecek çevre zararını da engellemektedir.
  •          Jel akü sadece otomobil sektöründe kullanılmadığı gibi güneş enerjisi, yatlarda ve teknelerde de oldukça çok tercih edilmektedir.

Start Stop Akü Nedir? Ne İşe Yarar?

Start stop aküler yeni nesil araçların yoğun olarak tercih ettiği akülerdir. Yeni nesil araçlarda trafik esnasında veya aracın durma esnasında motoru durdurup tekrar çalışmasını sağlayan teknolojiye sahiptir. Yeni nesil araçlarda kullanılan bu teknolojiye ayak uydurmak adına kullanılmak üzere tasarlanan bu aküler diğerlerinden daha yüksek marş gücüne sahiptir.

Yoğun trafik anlarında sürekli motorun durup tekrar çalışması sürekli yüksek marş gücü ve uzun süreli sarj gücüne sahip olarak üretilmiştir.

Genel Olarak Akü Bakımı Nasıl Yapılır?

Aküler genel olarak her ne kadar bakımsız ve bakımlı aküler olarak ikiye ayrılsa da bütün aküler bakım istemektedir. Sulu akülerde su seviyesini ve sarj düzeyini sürekli kontrol etmeniz akünüzün ömrünü arttıracağı gibi genel olarak uzun zamanlı kullanımlarda oluşan kutup başlarında oksitlenmeleri de temizlemeniz gerekmektedir. Bir zımpara yardımıyla kolaylıkla temizleyebileceğiniz kutup başları sizlere daha yüksek marş gücü sağlayacaktır.

Akü sabitleme aparatınızı kontrol ederek akünüzü sarsıntılardan koruyabilirsiniz.

Akü Nasıl Sarj Edilir?

Aküler genel olarak aracın çalışması esnasında Sarj dinamosu yardımıyla kendini doldurma özelliğine sahiptir. Akünüzde herhangi bir kaçak mevcut değil ise aracınız çalışırken akünüzü dolduracağı gibi akü şarj makinesi ile de akünüzü şarj edebilirsiniz.

Akünüz tamamen boşaldı ve aracınız çalışmıyorsa dolu bir akü veya başka bir araç ile “Takviye Kablosu” aracılığı ile aracınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

  •         Aracınıza akü’nün bulunduğu yeri en yakın şekilde diğer aracı park ediniz.
  •         Takviye kablosunun bir ucunu (-) kutup’a takınız ve (-) olarak taktığınız kablonun diğer ucunu kendi akünüzün eksi kutubuna takınız. Diğer ucunu ise + kutubuna takınız.
  •         Diğer aracın çalışıyor olması ve hafif şekilde gaz vermesi durumunda 30 saniye sonra marşa basarak aracınızı çalıştırınız.
  •         Aracınızın çalışması ile birlikte bağlantıyı kesebilirsiniz.

Taşdemirler Oto yedek parça aracılığı ile alacağınız her İnci Akü çeşitlerinde 6 ay yol yardımı hediye olduğu gibi en uygun fiyatlarla ücretsiz kargo imkanımız ile kapınıza kadar güvenilir bir şekilde siparişinizin gelmesini sağlıyoruz.

Taşdemirler oto’dan aldığınız tüm akü çeşitleri 24 ay garanti kapsamında olup hangi il ve ilçeden alırsanız alın bizi arayarak size en yakın İnci garanti servisi hakkında destek sağlamaktayız.

ÖNEMLİ NOT: Eski, hurda akülerinizi anlaşmalı kargo firmamız aracılığı ile karşı ödemeli bize göndermeniz takdirinde amper başına güncel fiyatlardan hesabınıza ödeme yapılacaktır.

60 amper akü, ucuz 60 amper akü, 60 amper inci akü, en ucuz 60 amper akü, 60 amper akü fiyatları, 12 volt 60 amper akü, kaliteli 60 amper akü

Starter Akü Nedir?




ÜRÜN İSMİ ARAÇ MARKASI ARAÇ MODELİ ARAÇ YILI OEM NO ARAC TİPİ MOTOR TİPİ ÜRETİCİ ADI 9 10
12 volt 60 amper formül A düz Genel Otomobiller / Hafif Ticari Araçları için kulanılabilir İNCİ AKÜ
GENEL
AKÜLER AKÜLER
Ay Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim5.648,39 TL
22.824,19 TL5.648,39 TL
Ay Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim5.648,39 TL
22.824,19 TL5.648,39 TL
Ay Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim5.648,39 TL
22.824,19 TL5.648,39 TL